fredag den 3. juni 2011

Mine første dage i Eve Online

Kære venner, nørder og andre mærkelige mennesker...

Nørderne kender det og i andre tænker nok mere WTF is that!!

Eve Online er et MMORPG og skal ikke forveksles med fantasy genren ala World of Warcraft, EverQuest med mere. Det er en meget mere fri verden man bevæger sig i og der er tale om et rent space adventures. Du er kaptajn på et rumskib og har så helt bogstavelig talt, et helt univers at bevæge dig rundt i. Der er selvfølgelig en masse opgaver man kan tage, men dybest set, så er det bare at hoppe ud og begynde at udforske den store verden.

Du vælger naturligvis race, udseende med videre fra starten af, men det er mere dine rumskibe end det er dig selv der er stjernen i spillet. Du starter ud med et mini rumskib der ikke kan så meget og det skal du så sørge for, blive udstyret med våben, shields og meget mere. Spillets tutorial er forholdsvis tung og jeg måtte alliere mig med to fellow nerds fra arbejdet. Vi brugte så onsdag aften efter arbejde på, at spille spillet og jeg fik en rimelig god introduktion til spillet. Efter et par dage online er jeg ikke sikkert på hvilken størrelse Eve i grunden er. Det er helt klart ikke et action spil, selvom der er mulighed for massere af spacebattles, men det er heller ikke et spil der kan sættes i bås med strategi spil. Det er vel mest af alt, et rumeventyr der er splejset med Football Manager, som er splejset med spredte nervepirrende aktion scener.

Og ja de battles man kommer ind i er nervepirrende, for i modsætning til andre spil, så er der ingen kære mor her. Bliver du skudt ned, så er der ikke et nyt rumskib af samme slags der venter dig. Har du været rigtig fornuftig og lavet en god forsikring, så kan du måske få en del af skibets pris igen, men er du ikke det, så er det tilbage til det første rumskib du havde. Og ja det gælder også hvis du har spillet det i 2 år. Fik jeg sagt at du skal huske at købe kloner af dig selv også? Husker du ikke det, er du endnu værre redt hvis først du bliver skudt i sænk.

Lyder det hårdt? Det er det også, men der er mening med galskaben. Spillet giver dig en langt større frihed end andre MMORPGs. Du kan starte op fra bunden, udvikle dine skills og med tiden bliver en stor kanon. Du kan være med til at ændre universet og rent faktisk, så er spillet primært bygget på, at det er spillerne der skaber verdenen. Der er store krige imellem kæmpe organisationer og disse er skabt af brugerne. Det betyder at det kæmpe univers altid er levende og altid er i en rivende udvikling. Store organisationer har mange tusinde spillere der arbejder for dem, Du miner materialer som din organisation har brug for og som en lille myg i et stort spil, er du med til, at bygge noget kæmpe stort op. Hvis du vælger den vej, så får du til gengæld beskyttelse fra dine nye venner, del i overskuddet, eller hvad den enkelte organisation ny synes er rimeligt. Der er dybest set tale om overdimensionerede guilds.

Vil du hellere være lovløs pirat sammen med et par venner? Jamen så go for it. lav en mindre flåde sammen med andre (du kan kun styre et skib af gangen selv)og overfald så alle de sagesløse spillere der tilfældigvis kommer forbi. Du skaber uden tvivl fjender og kan risikere at få hele flåder på nakken til sidst, men hey.... valget er for en gang skyld dit.

Vil du hellere leve af, at rejse universet rundt og købe billige brugte rumskibe og derefter sælger dem dyrt i den anden ende af galaxen? Fint. Go for it. Blive bounty hunter og gå efter andre spillere? jeps det kan du også. Være den der udforsker nye dele af universet, spå andre senere kan rejse sikkert af samme ruter? Selvfølgelig kan du det.

Spillet er ikke bygget op om en masse klasser, men lader valgene være dine. Det handler mest om hvilken skills du satser på og hvordan din moral er. Dette er spillet kæmpe styrke og det er også her, at mange nok falder fra. Det hele er så stort, at det kan tage årevis, at gøre en forskel i spillet. Det er nemlig ikke delt op over en masse små servere med hver et par tusinde spillere. Der kan snildt være 50.000 online på én gang og man kan aldrig gardere sig imod, om et par venner synes det er sjovt at skyde noobs ned, bare fordi de kan.

Har man tiden til, at investere i spillet, så er det en fantastisk verden der åbner sig for dig. Men der er samtidig spillet hvor du måske skal sætte din karakter til at træne en skill op i 3 dage, førend du kan komme igang med at træne den næste. Vil du have et storre rumskib, kan du risikere at bruge ugevis på, at træne dig op i de rette skills, før du bliver i stand til at tage roret. Når det så er gjort, kan du bruge samme tid på, at træne dig op i, at bruge større guns.

Det hele virker som et kæmpestort puzzle og jeg kan sagtens forstå dem der bliver fanget af det. Nu giver jeg det en chance, men for mit vedkommende er det næsten for nørdet og for kompliceret.

Når det er sagt, så prøv at give det chancen, hvis du på nogen måde er til sci-fi genren. Men er du til lette arkade agtige spil (som jeg nok også selv hælder mest til) så er det her nok før nørdet, bøvlet og besværligt at komme i gang med. Uden mine to kollegaer, hvoraf den ene har spillet i flere år, havde jeg efter al sandsynlighed opgivet det helt efter få timer.


Det er nok om spil for denne gang, men tirsdag d. 7 juni 2011 kommer igen til at stå i spillenes tegn. Der er der nemlig E3 messen i USA og undertegnede vil sidde klart og rapportere direkte derfra. Så er du til Nintendo eller konsoller i det hele taget, så vil der være en del guf at hente herinde i dagene efter :)

4 kommentarer:

  1. Super inspirerende tekst. Prøvede det for mange år siden, men vil da lige prøve en 14 days trail bare for og se hvordan det fungere nu..!

    SvarSlet
  2. Lidt det samme for mig. Jeg prøvede det kort for små 2 år siden, men kom aldrig ordenligt igang med det, da det simpelhen virkdede for uoverskuelig stort. Men kast sig endelig over det :)

    SvarSlet
  3. Spændende selv om jeg aldrig kommer til at spille det pga de timer man bliver nødt til at ligge i det. Tror kæresten allerede er træt af de timer jeg ligger i Football Manager :P

    Men Eve vil altid være legendarisk i min bog, på grund af den måde folk har taget røven på hinanden i spillet.

    røvet for værdier af en samlet sum på $16,500
    http://eve.klaki.net/heist/

    Eller ham der oprettede en bank i Eve, og så løb med alle pengene til sidst, en værdi af $170.000
    http://video.google.com/videoplay?docid=-1993624284569945666#

    SvarSlet
  4. Et spil hvor man kan gøre den slags ting i, vil altid have min dybeste respekt :D Så kunne det være der alligevel er muligheder for, at jeg fortsætter med at spille hehe.

    Never underestimate a good scam

    SvarSlet