tirsdag den 2. august 2011

Verdens bedste spiller - Part 1

Kære bloggers, nørder og andre herlige personligheder

I dag er dagen hvor jeg lader über nørden inde i mig tage over og derfor skal vi idag tale om spil. Ikke konsolspil, selvom guderne skal vide det absolut også er en stor passion for mig, men derimod brætspil af den herligste slags?

Tænker du straks Ludo, Matador eller et eller andet Trivia helvede? I så fald så tager du nu nærmeste håndvåben, går ud i haven eller baggården og pløkker hovedet af dig selv. Taber nar... Skal vi ikke se at komme videre fra 80'erne synes du? Christ!!

Der er så mange fan-fucking-tastiske spil i denne verden og selvom danskerne er analfabeter når det kommer til at spille gode spil, så skal det ikke forhindre mig i at skole jer en smule. Derfor vil jeg i den kommende tid med jævne mellemrum, fortælle om mine yndling spil og hvorfor de er ekstra fede. Læs om spillene og se om ikke det er ved at være på tide, at du introducere familien eller kæresten, til en anden form for underholdning, end den der foregår på en skærm.

Dominion
Dominion er et genialt strategisk kortspil, som alle kan lære på 10-15 minutter, Du behøver ikke være den store spilhaj for at lære grundprincipperne, men at du kan læse engelsk på brugeniveau er en forudsætning, hvis du skal have fuld glæde af spillet. Hovedprincippet i spillet er, at man skal score flest mulige Victory points, ved at bygge et kort deck op, at forskellige kort, man køber sig til. Der er ikke terninger med i spillet, så langt hen af vejen, så handler der her mere om, at kunne lægge en god slagplan, end det handler om held. Det er i min verden altid en kæmpe fordel til at begynde med.

Det er så simpelt, at man trækker fem kort fra sit kort deck hver runde og når det er gjort må man spille et actionkort, som har den givne effekt, som står beskrevet på det (se billeder i højre side her) action kortene kan gøre alt fra at give dig flere kort på hånden, til at give dig mulighed for, at spille flere action kort i samme runde eller eksempelvis kaste forbandelser (minus point) på andre spillere.

Når man har foretaget en action, så må man købe nye action kort, Treasure kort eller Victory points, ved hjælp af de Treasure kort (kort der simulere en møntfod og som går fra 1-3 i værdi stykket) man sidder med på hånden. Alle starter med de samme 10 kort på hånden, så når de første 5 kort er trukket op og din tur er færdig, så lægges de i en bunke for sig selv og du trækker de næste 5 kort op. Det betyder at du efter de to første runder, ikke har flere kort i dit deck. Du tager så nu de "brugte" kort, blander dem og tager de øverste fem igen.

Det betyder at for hver gang det har været din tur, vil du få flere og flere kort i din kort deck . Der er 10 forskellige typer action kort i spil, hver gang man tager et nyt spil Dominion. Det er her strategien kommer ind. Du bestemmer 100% selv hvordan dit kort deck bliver bygget op og ender du op med at sidde med en bunke ubrugelige kort, ja så er der kun en eneste person at takke for det. Jo flere kort man får i sit deck, jo længere går det også imellem du får lov til at bruge de enkelte kort, så her kan man passende købe flere sf samme slags.

Nogle går efter at ødelægge de andres spil med angrebskort, nogle lurpasser og satser på at skrabe så mange Treaures sammen som muligt uden de andre opdager det, for så at købe vildt mange Victory points til sidst. Andre igen gør sig i, at samle vidt forskellige kort, der ikke er så meget værd for sig selv, men som bliver afsindig vilde, når de kombineres med andre kort. De kan bruge et helt spil på, at købe de rette action kort i håb om, at trække dem i samme runde, så de derved kan sparke mega mås på sine modstandere. Mulighederne er mange og det gør spillet fantastisk.

Alene i grundsættet er der 25 forskellige action kort og da man kun spiller med 10 af gangen, så kan de kombineres til ret mange forskellige spil. Gør man så, som jeg anbefaler og købe udvidelsen Dominion Intrigue, så har man pludselig 50 forskellige kort at vælge imellem.

Efter et par måneder med spillet, har ikke to spil udviklet sig, på samme måde. Det er en kæmpe force når nu man har brugt lidt penge og ikke mindst har spillet den kæmpe fordel, at det er præcist lige så underholdende at spille 2 personer, som det er at spille 4 eller 6 mennesker sammen.


Dette spil har min varmeste anbefaling og du skylder dig selv, at give det chancen :)

Fakta om Dominion
Antal spillere: 2-4 (men vi har testet med op til 7 spillere og det gik fint)
Spilletid: 45 minutter til 1 1/2 time.
Kategori: Strategisk kortspil
Sprog: Engelsk
Pris: Cirka 370 kr. for grundsættet, men du kan sikkert finde det billigere på nettet.

Udover Basic sættet, fås der en række udvidelser. Skal du virkelig have det fulde ud af din investering, så køb Intrigue udvidelsen, sammen med grundsættet.

2 kommentarer:

  1. Lyder sjovt. Der er vel lidt Magic The Gathering over det, dog uden at man skal investere en formue i sjældne kort for at have en chance mod garvede spillere..

    SvarSlet
  2. Lige præcist. Alle har ens chancer som udgangspunkt, men det gør en sindsyg stor forskel, hvilke kort man satser på og hvilken taktik der bruges :D

    SvarSlet